Ирисова диагностика

Ирисовата диагностика е метод, който позволява бързо и цялостно определяне на здравословното състояние на човешкия организъм. Той се основава върху наблюдението и интерпретацията на адаптационно-трофичните изменения в ириса на окото, които са резултат от заболявания на дадени органи и системи в организма. Методът позволява да се открият не само съществуващите в момента здравни отклонения, но и генетичните предразположения към определени заболявания, къде са локализирани и от кого са унаследени до четвърто поколение назад.

С помощта на ирисовата диагностика е възможно да се избегнат излишни рентгенови облъчвания и други инвазивни методи на диагностика, криещи опасност за здравето.

И най-важното – този метод позволява да се открие болестният процес в ранния му стадий на развитие, което гарантира голям успех при лечението.

Защо правим компютърна ирисова диагностика?

Ирисът е екран, на който може да се наблюдава едновременно състоянието на всички органи и системи в тяхната цялост.

Това позволява както на лекуващия лекар, така и на болния, да откроят и насочат усилията си към първопричината на заболяването.

Тя е много полезна при оценка на дейността на жлезите с вътрешна секреция.

Посочва нервно-рефлексното засягане на различни органи в резултат на болестно променени участъци на дебелото черво, което има огромно значение за подхода при лечението на възникналите заболявания. На тези и още много други въпроси отговор дава

ИРИСОВАТА ДИАГНОСТИКА

Очите са прозорец към душата – извор, от който струи човешката мъка и радост. Надникнеш ли в тях ще видиш своите анатомични и физиологични особености, отразени чрез белези – петна, линии, цвят и др. По цвета, склерата, клепачите, пигментациите съдим за живота, който блика в този човек.

По невидимия ефир на симпатиковата нервна система се предава информация за състоянието на жизненоважните органи. Образно казано, ирисът е миниатюра на психофизиологичната и анатомичната цялост на организма.

Разпознаването на болестите по сменящия се цвят на очите, по белезите и знаците, линиите и петната имат далечна предистория.

Счита се, че очите носят в себе си информация за много разстройства на вътрешните органи. Загубата на блясък и човешка топлина означават тежко страдание у човека.
В литературата е известно, че овчарите от някои племена определят болестите на овцете по линии, петна, цвят на очите и така ги закупуват.

При наблюдение на ириса най-много впечатляват цветовете. Цветовете отговарят на телесната конструкция и зависят от състава на кръвта – син – кафяв – сив. Цветовете на ирисите са пресечени чрез по-светли бели знаци или тъмни места. Тези бели и черни участъци, както и синият, сивият или кафявият цвят на ириса не са случайни. Както изобщо няма нищо случайно в природата.

При тежки мозъчни повреди зениците се разширяват и остават в това положение; значи целият живот на нервите, кръвта, мускулите спира – макар окото да не е непосредствено повредено. При разделение на мускулните влакна става едно разслабване във веществото на ириса, при което разслабените части се проявяват потъмнени – съответно черни петна.

 

Черните знаци произтичат от:

Черни знаци се забелязват при:

Винаги трябва да се отнасяме сериозно към черните знаци, защото те носят загуба на вещество, втвърдяване, разрушение. В случай, че не се възстанови разрушението – знаците си остават.

Знаците, които изразяват болката, са винаги бели. Колкото по-блестящи са знаците, толкова по-силна е болката. По вида на белия цвят – дали изглежда жълтеникав или бял – се определя токсичната връзка. Цветовете и симптомите им са приблизително следните:

В ириса има кръгови деления, местоположение на всеки орган, телесна конструкция, делене по области, цвят, плътност, релеф.

Ще откриете ли в ириса към какви болести сте предразположени? Ще проумеете ли предупрежденията, закодирани във вас, ще се предпазите ли от страданието? Ето въпросите, на които ако не можете да си отговорите – потърсете помощ.

И не забравяйте, че ирисът дава информация не само за здравето, но и определя характера, нрава, темперамента на личността.

Ирисовата диагностика е един авангарден, безвреден и алтернативен начин за проверка на здравословното състояние на човек. Дори да сте скептично настроени, няма да си навредите по никакъв начин, ако се подложите на ирисова диагностика.

Ако очите са огледалото на душата, то ирисът е огледало на здравословн

Специалистите твърдят, че всяка частица от ириса ви, отговаря на определени органи и системи в тялото.

Преди всичко ирисовата диагностика е напълно безвредна. Организмът не се подлага на мъчителни процедури, вредно облъчване или друг вид интервенции.

Основно предимство на ирисовата диагностика е, че тя дава информация за цялостното здравословно състояние на пациента. Всички системи в организма са свързани и, когато има нарушение в една от тях, се нарушават функциите и на други. Когато ние се преглеждаме по „стандартния начин“, най-често специалистите се насочват към проблема, който засяга тяхната област. Така например, когато отидете на кардиолог, той преглежда състоянието на сърцето ви и се концентрира да отстрани проблема локално – а именно да подобри здравословното състояние на кръвоносно-съдовата система. Причина за проблеми със сърцето обаче би могла да бъде нарушена функция на храносмилателната система, която с времето е дала отражение и на други части от организма.

Какво се „вижда“ чрез ирисовата диагностика?

На практика ирисовата диагностика е огледало на цялостното ви здравословно състояние. Най-безпогрешна обаче диагностиката на ириса е за проблеми с храносмилателната, опорно-двигателната, нервната, кръвоносната, ендокринната и пикочо-половата системи.

Ирисовата диагностика открива различни токсични отлагания в организма и може да засече смущения на клетъчно ниво, които с времето ще прераснат в сериозни здравословни оплаквания.

Как се осъществява

Преди време ирисовата диагностика се осъществяваше чрез гледане право в ириса на пациента. От няколко години обаче се практикува компютърна ирисова диагностика. Посредством офталмоскоп се прави специална снимка на окото, която се обработва чрез компютър и специалистът през цялото време наблюдава монитора, докато диагностицира състоянието ви. Освен това може да вземете снимка на ириса си, която да съхраните и при следващ преглед да сравните промените в състоянието си.

Ирисовата диагностика е изцяло безболезнена, безвредна и комфортна за пациента.

Ако сте скептично настроени, ви съветвам да пробвате, за да се уверите дали ще бъдат засечени вече познати ви проблеми със здравето. Ако не разчитате сериозно на този вид диагностика, може да я използвате като помощно средство, което да ви насочи на кои здравословни проблеми да обърнете внимание. Важното е да попаднете на добър специалист и да се доверите на този алтернативен и изключителен метод за диагностициране на здравословни проблеми.